Att studera journalistik kräver gott om arbete och det finns inte alltid möjlighet för skoj, men nu har det äntligen blivit dags för utgång tillsammans med mina kära studentvänner! Vi står dock i valet och kvalet om var vi ska bege oss, men vi har några ställen i åtanke här i Stockholm. Jag tar gärna emot tips från er också ifall vi har missat något riktigt hippt och coolt ställe.

En plats vi har tankarna på är Tiki Bar. Vad vi har hört är det baserat på det amerikanska Tiki-konceptet, alltså hur amerikaner ser på ”tropikerna”. De ska ha goda drinkar och en avslappnad miljö med bastkjolar och bildrörs-tv. Jag gillar ju rom och många av drinkarna på Tiki Bar är baserade på denna söta dryck. Sedan är det aldrig fel att få en känsla av att befinna sig på sydligare breddgrader.

Äntligen utgång!

Himlen, Tjugohundrafem och Spy Bar

Himlen är en annan bar som sägs ha Stockholms bästa utsikt. Deras bar ligger på 26:e våningen i Skrapan, en byggnad de flesta i Stockholm känner till. Det känns som en given upplevelse att njuta av drinkar över 100 meter upp i luften med mina klasskompisar. Dessutom sägs de ha en del originella drinkar också, vilket aldrig är fel. Kanske tar vi även en bit mat för att fylla magen med annat än alkohol också.

Självklart har vi också funderat på att bege oss till Tjugohundrafem (20hundra5) som ska vara en av Stockholms coolaste barer. Deras drinklista säga vara otroligt innovativ och den byts även ut med jämna mellanrum. Själv känner jag mig sugen på att prova deras signaturdrink som smakar ananas och har maräng och salt på toppen. Jag har enbart hört gott om just denna cocktail-bar och den är nog min favorit på listan.

Några av oss vill även kunna ta en svängom och därför har vi också tagit en titt på Spy Bar. Den ligger ju i hjärtat av Stureplan och är väl den klubb de flesta hört talas om i Stockholm. Som student är det dessutom kul med lite kändisspotting, särskilt som blivande journalist. Men vi har alltså inte bestämt oss än vart vi ska bege oss utan vi kursare ska prata lite mer innan dagen kommer.